Home / Stiri si Evenimente / ANUNȚ PRIVIND COLECTAREA GUNOIULUI MENAJER ȘI A DEȘEURILOR RECICLABILE

 

Primaria comunei Danicei aduce la cunostinta cetatenilor ca a incheiat contract cu un operator de servicii specializat pentru colectarea gunoiului menajer.

În luna octombrie colectarea se face in zilele de joi,  7 si 21 octombrie  2021 pentru gunoiul menajer. Colectarea se face  din poartă în poartă de la persoane fizice, agenti economici si institutii publice.

Gunoiul menajer, este acel gunoi care rezultă din activitățile gospodărești și constă în: resturi alimentare, ambalaje foarte murdare, veselă de unică folosință foarte murdară, pampers uzat, mucuri de țigară, resturi ceramice, etc.

Primaria are incheiat contract pentru colectarea deseurilor reciclabile  cu operatorul Ecovil Smart SRL –D, care colecteaza carton, pet, folie, bidoane detergent, bidoane lapte, paleti lemn, doze aluminiu, ambalaj sticla, baterii plumb, baterii alcaline, frigidere, aparate de aer conditionat, TV, monitoare, laptop-uri, telefoane, calculatoare, aspiratoare, imprimante, aluminiu, fier, hartie, becuri si neoane, baterii. Aceasta colecteaza de pe raza comunei o data pe luna, iar pentru luna aceasta colectarea se face in data de 12 octombrie.

Pentru colectarea si transportul deseurilor reciclabile nu se platesc taxe de catre cetateni.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2011 va aducem la cunostinta, urmatoarele:

“ABANDONAREA DESEURILOR ESTE INTERZISA”, constituie contraventie si se sanctioneaza cu: amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele  fizice,  amenda de la 50.000 lei la 70.000 lei pentru persoanele juridice, confiscarea mijlocului de transport folosit la savarsirea contraventiei.

“INCENDIEREA DESEURILOR DE ORICE FEL ESTE INTERZISA”.

Neconformarea constituie contraventie si se sanctioneaza incepand cu 25.09.2021 conform OUG 92/2021, cu:

Amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele fizice

Amenda de la 50.000 lei la 70.000 lei pentru persoanele juridice.

La acestea se adauga  cheltuielile legate de ridicarea deseurilor depozitate in alte zone decat cele autorizate, curatarea terenului, precum si eliminarea acestora conform legislatiei in vigoare.

Va multumim pentru intelegere si colaborare!