Home / Prezentare Scoala Gimnaziala Vulcan

 

scoala vulcanÎmi aduc aminte cu multă nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viaţa mea de până acum: cea care mi-a oferit bucuria de a păşi pentru prima dată în universul plin de farmec si mister al şcolii. Parcă păşeam pe un tărâm de basm, şcoala era castelul din poveste, iar zâna bună era învăţătoarea. Cu paşi mici şi cu ghiozdanul în spate, ţinând-o strâns de mâna pe mama, ne îndreptam spre şcoală. Eram mândru de mine şi stăpânit de mari emoţii ….
Cam așa ar suna povestea unui elev care intră pentru prima dată într-o școală.

Misiunea şcolii


Şcoala noastră, îndrumă paşii elevilor spre cunoaştere şi autocunoaştere, formare şi orientare socio-profesională, stimulându-i să devină centru de resurse pentru comunitate.
Cadrele didactice împreună cu elevii susţin formarea unei societăţi sănătoase, echilibrate în care să predomine demnitatea, cinstea, toleranţa şi încrederea în propriile forţe.
Prin coagularea interesului comunităţii şi al autorităţilor locale ne-am propus să cultivăm în sufletul elevilor noştri, dorinţa pentru frumos, pentru cunoaşterea şi valorificarea culturii populare tradiţionale.

Viziunea şcolii


Ne propunem să devenim o şcoală de prestigiu pentru toate categoriile de copii, apreciată de părinţi, precum şi să dobândim o ancorare solidă a şcolii în comunitatea locală şi de ce nu mâine să fim mai buni ca azi.