Home / Stiri si Evenimente / Facilitarea insertiei pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati

 

In atentia asistentilor sociali

AJOFM Vâlcea are un proiect în derulare pentru persoanele cu dizabilități si anume: ” Facilitarea insertiei pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati”. Data de incepere a proiectului : 23.05.2019. Data de finalizare: 31.07.2023. Proiectul își propune ca obiectiv general, asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul informațional și comunicațional, in vederea creșterii șanselor de ocupare pe piata liberă a muncii.

Prin proiect sunt oferite vouchere cu ajutorul cărora se pot achiziționa echipamente de tehnologie asistiva. Acestea pot fi aparate auditive, scaune rulante, proteze pentru mâini, picioare, proteze oculare, editoare de text, orteze etc.
Condiții cumulative:
– persoanele nu trebuie sa fie pensionare.
– persoanele nu trebuie sa fie angajate.
– persoanele să fie apte de muncă (sau partial apte de munca).
– persoane cu vârsta de peste 30 ani și care nu au pensie de invaliditate de gradul 1 sau 2 ( doar persoane cu pensie de invaliditate gradul 3) și persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani  care urmează o forma de învățământ sau un curs de formare profesionala.
Voucherele au o valoare de 23000 de lei. Ele nu se acorda in numerar, ci vor fi folosite la schimb pentru achiziționarea echipamentelor asistive necesare.
Persoana cu dizabilități se prezintă la AJOFM cu:
– carte identitate
– adeverință medicală de la medicul de medicina muncii
– ultimul document de studii
– certificat handicap plus anexa.
Pentru informații suplimentare apelați: 0770965662